Sales

De afdeling Sales presenteert Hutten aan de markt. Nog voor dat potentiële opdrachtgevers de smaak van Hutten ervaren, moet het water hen al in de mond lopen. Die beleving is bij de samenwerkers Sales in goede handen. Er wordt hard gewerkt om alle divisies van Hutten bij opdrachtgevers onder de aandacht te brengen. Vertrekpunten hierbij zijn gastvrijheid en onze culinaire kwaliteit. Van het werven van nieuwe opdrachtgevers tot het behouden van bestaande opdrachtgevers: alle sales- en relatiewerkzaamheden worden op deze afdeling uitgevoerd. Er wordt nauw samengewerkt met de afdeling Marketing & Communicatie en er is veel afstemming met de divisies Hutten Business Catering, Hutten Event Catering, Hutten Food Service en Hutten Hospitality Services.

4.badge...
De salesmanager vertelt het verhaal van gastvrijheidsarchitectuur en samen met andere afdelingen maken we die belofte meer dan waar. Dat maakt het extra leuk om op de afdeling Sales te werken.

De afdeling Sales is werkzaam voor alle divisies van Hutten, maar eenieder heeft een specialisme voor één van de divisies aangezien er verschillende cateringexpertises zijn. Ondanks de verschillen in cateringbranche gaat elke salesmanager op pad met een speciaal gastvrijheidsconcept. De salesmanager van Hutten Business Catering is verantwoordelijk voor alle sales voor nieuwe en bestaande opdrachtgevers van deze divisie. Bij de afhandeling van een salestraject ondersteunen de samenwerkers van Sales & Service en de junior salesmanagers waar nodig door een uitgebreide offerte op te stellen of een creatieve presentatie van het gastvrijheidsconcept voor te bereiden. De ene keer brengen we de offerte met een bakfiets naar een potentiële opdrachtgever, op een ander moment bieden we de offerte aan middels een customized filmpje.  

Dit is wat we doen
De afdeling Sales is verantwoordelijk voor de doorvertaling van de missie en visie van Hutten en de trends en ontwikkelingen in de markt naar de salespropositie. De salesmanager weet precies hoe de kracht van Hutten kan bijdragen aan de strategische doelstellingen van potentiële partners. De groei die Hutten maakt, begint daar. De salesmanager weet precies wat er speelt in de markt en stemt de verkoopstrategie daarop af. Hij zorgt ervoor dat verkoopdoelen gehaald worden en is verantwoordelijk voor het vergroten van omzet, winst en marktaandeel. Daarbij onderhoudt de manager zelf de belangrijkste relaties in zijn regio, bewaakt het budget van de afdeling en draagt bij aan de ontwikkeling van het team.

“Dynamiek, creativiteit en samenwerken dat maakt mijn werk iedere dag opnieuw een ‘feestje’“
Hutten...

Debby Kouwenberg, manager Sales

De samenwerker Sales & Service zorgt dagelijks voor de nodige support in de vorm van juiste leads, voorbereidingen voor kleine en grote offertes en pro-actieve bijdrages aan eventcateringvoorstellen. Daarnaast staat hij potentiële opdrachtgevers te woord, maakt bijzondere en creatieve offertes en helpt bij het opstellen van begrotingen. Bij ondersteuning in de eventcatering is de samenwerker Sales & Service ook verantwoordelijk voor het zelfstandig verkopen van kleine partijen op diverse locaties. Hij is een belangrijke schakel richting operatie en het aansturen van partymanagers en locatieverantwoordelijken. 

Dit is wat we zoeken
Onze samenwerkers Sales zijn creatieve professionals die met veel passie de gastvrijheidsvisie van Hutten presenteren. Zij hebben overtuigingskracht en kunnen de wensen van de opdrachtgever goed doorgronden. Ze zijn trots op het product dat ze verkopen. De samenwerker Sales weet de opdrachtgevers van Hutten te verrassen én te overtuigen.