Keuken

De keuken van het Hutten Culinair Centrum in Veghel is met maar liefst 1.400 m2 de grootste ambachtelijke keuken van Brabant! En daar zijn we uiteraard trots op! Maar de 'keuken' bij Hutten is nog véél groter dan dit. Op meer dan vijftig locaties wordt gekookt op diverse niveaus. Van de Franse tot de Japanse keuken. Koken bij Hutten is enorm divers! 

Al onze producten worden door onze keukenbrigade op een ambachtelijke manier met verse ingrediënten bereid. Doordat we kiezen voor lokale leveranciers die op een duurzame manier ondernemen, kunnen we werken met verse producten en zo de meest gezonde en lekkerste gerechten maken. De keuken is een bedrijf op zich en iedere dag werken vele koks samen om het lekkerste resultaat te behalen. Als kok kun je je hart ophalen, want de mogelijkheden om te koken binnen Hutten zijn héél divers. Van productiekok in de assembleerkeuken tot Top Chef in een specifiek bedrijfsrestaurant van bijvoorbeeld Microsoft.

HBC...
Dit is wat we doen
Vol enthousiasme koken we dagelijks mooie gerechten met verse ingrediënten voor de zorg-, bedrijfs- en eventcatering. De diversiteit aan gerechten is enorm en Hutten kent in totaal bijna 15.000 recepturen. Het Hutten Culinair Centrum is het hart van de kokende organisatie en is onderverdeeld in de institutionele-, de centrale warme- en koude keuken. Dagelijks worden er honderden liters verse soep getrokken en vindt er mise en place plaats voor de event- en bedrijfscatering. In de institutionele keuken van Hutten worden dagelijks alle maaltijden voor ziekenhuis Bernhoven en andere zorginstellingen geportioneerd en geassembleerd. Deze keuken draait bijna 24 uur per dag. 's Nachts worden de broodjes en lunches bereid en de verse sappen geperst. Samen met de afdeling Productontwikkeling worden regelmatig nieuwe recepturen ontwikkeld. Hiervoor wordt ook geschakeld met de afdeling Supply Chain Management om zo voor een selecte groep leveranciers te zorgen voor hoge kwaliteit en duurzaamheid. Zo blijft het assortiment afwisselend en uitdagend, zowel voor de gasten als voor de koks. Naast het Hutten Culinair Centrum zijn er meerdere keukens waar volop gekookt wordt. Op feesten en partijen leggen de partijkoks de laatste hand aan de mise en place en koken ze in het zicht van de gast. Ook zijn er bedrijfsrestaurants door het hele land met front cooking buffetten waar onze koks zorgen voor een dagelijks verse à la minute lunch of diner.
  
Dit is wat we zoeken
Bij Hutten werken koks van alle niveaus. Hutten is een perfecte leerschool voor vele jonge koks omdat alle facetten en technieken van het koken dagelijks aan bod komen. Voor koks van sterrenniveau is en blijft het werk uitdagend, omdat er veel ruimte is voor creativiteit en ontwikkeling van culinaire concepten van hoge kwaliteit.